Ανακατασκευή Κατοικίας με Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ στην Φαρκαδώνα Τρικάλων

Στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» βρεθήκαμε στην Φαρκαδώνα Τρικάλων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας.

Κάνοντας επιθεώρηση της κατοικίας διαπιστώθηκαν αρκετά προβλήματα που υπήρχαν λόγω της πλημμελούς κατασκευής των σκυροδεμάτων των στηθαίων των προβόλων (βεράντες). Σε πολλά σημεία το μπετόν ήταν πορώδες και σε κάποιες περιοχές απουσίαζε η απαραίτητη κάλυψη οπλισμού με αποτέλεσμα την οξείδωσή του.

Σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη, συμφωνήθηκε η πλήρης ανακαίνιση της οικίας, ώστε να δοθεί μια συνολική λύση στα προβλήματα που έφερε στο φώς η αυτοψία μας. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση σε συνδυασμό με την επισκευή του υπάρχοντος σπιτιού.

Στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης έγιναν τα παρακάτω:

  • Αντικατάσταση παλαιών συμβατικών ενεργοβόρων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα PVC με συντελεστή χαμηλής θερμοπερατότητας
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης (λέβητας πετρελαίου) με λέβητα υγραερίου
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας & φέροντος οργανισμού περιμετρικά και επικάλυψη με ακρυλικό σοβά
  • Τοποθέτηση κινητών συστημάτων σκίασης (τέντες) στις βεράντες

Παράλληλα στα πλαίσια των υπολοίπων συμφωνηθέντων εργασιών συντήρησης, αφαιρέθηκαν όλα τα σαθρά τμήματα σκυροδέματος, έγινε πλήρης επισκευή οπλισμού και εκ νέου καλούπωμα με επισκευαστικό σκυρόδεμα.

Συμπληρωματικά το κλιμακοστάσιο και η απόληξη του δεν ήταν σοβατισμένα, πράγμα που αποκαταστάθηκε με τις απαραίτητες ενέργειες.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, γεγονός που δικαιώνει τον ιδιοκτήτη για την απόφασή του και την εταιρία μας. Μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης – ανακαίνισης, μια κατοικία που φαινόταν οπτικά μη ολοκληρωμένη έδωσε τη θέση της σε μία “νεόδμητη” κατοικία.